Förlust i bortamatchen mot Fristads GOIF

Målvakt: Ella
Backar: Märta, Junis, Stina D, Elin A
Centers: Frida, Petro
Anfallare: Stina P, Maria, Isabelle, Ellen, Elin D, Linette, Elin O

Dagens motståndare Fristad känner vi väl genom flertalet tränings- och tävlingsmatcher. Det brukar vara spännande och jämna matcher, men i senaste tävlingsmötet vann Fristad ganska stort efter 2 jämna perioder.

Period 1
Kinna har bra passningar inledningsvis. Maria börjar med att göra en vändning och får ett frislag. Efter frislaget kan Junis skjuta, men Fristad täcker bort skottet. I nästa anfall får Fristad skottläge där Petro i sin tur får täcka det skottet. Efter det höjs tempot en aning. Fristad kan sätta press, vinna boll nere i Kinnas hörn, trampa runt och göra 1-0.

Kinna kämpar vidare och får ett nytt frislag som Stina D får iväg, men tyvärr inte i mål. Fristad ställer om direkt och Ella får vara med på noterna. Fristad ställer om snabbt och då gäller det för Kinna att hänga med!

Elin D gör några snygga dribblingar, håller i bollen, men hittar inte riktigt sina lagkamrater. Spelet böljar en del fram- och tillbaka. Kinna spelar stundtals bra, dock utan att skapa några direkt farliga lägen. Fristad ser lite snabbare och starkare ut. Kinna fortsätter försöka kvittera. Frida hittar Elin A i tionde minuten - Fristad fortstätter täcka Kinnas skott. Stina D passar Stina P, men det blir inget riktigt bra läge. Märta, Petro och Elin D lägger upp ett snyggt anfall.

I fjortonde minuten blir det återigen lite trassligt bakom Kinnas mål och Fristad får till slut fram bollen framför mål och kan göra 2-0. Det gäller att hela laget hjälper försvararna att få undan bollen när de blir hårt pressade.

Kinna ger inte upp utan fortsätter att försöka hitta lägen. Maria testar målvakten och även Elin A. I nittonde minuten kan Kinna äntligen reducera till 2-1 efter ett supersnyggt anfall. Bollen går från Märta nere i eget hörn till Elin D till Isabelle till Frida och till sist till Maria som kan reducera.

Period 2
Kinna gör en rivstart och visar Fristad att de tänker försöka vinna den här matchen. Stina P passar Frida som försöker nå en framstormande Elin D. Anfallet fortsätter med en pass från Frida til lStina P vars skott går utanför. Bollen är kvar på Fristads planhalva - Frida skjuter och Stina P kan så när sätta returen!

Fristad fortsätte rsjälvklart också att anfalla och deras målchanser blir farligare än Kinnas. De kan också utöka sin ledning till 3-1 i elfte minuten. Minuten efter blir en Fristadspelare utvisad efter att ha tippat Elin O över sargen. Kinna gör ett bra powerplay där tjejerna spelar runt, bra och behärskat. Det blir dock inget mål.

I sjuttonde minuten gör Fristad 4-1. Kinna kan reducera ganska omgående till 4-2. Stina P oroar framför mål och Elin O kan reducera.

Period 3

I tredje perioden får vi se Elin O gå ned som back för att hjälpa till att stoppa Fristad och Märta flyttar fram som anfallare. Kinna rivstartar även den tredje perioden och Frida kan skjuta på mål redan efter 14 sekunder.

I mina papper finns flera anteckningar för skott från Kinnas sida av Elin D, Frida, Linette mfl. Fristad har dock koll på skotten, antingen täcker försvararna eller så tar målvakten bollen. Fristad har också många anfall i tredje perioden och Ella har en del att göra.

I nionde minuten utökar Fristad sin ledning till 5-2 efter ett frislag som går över Ella. Fristad gör även 6-2 i fjortonde minuten.

Elin A skjöt en del matchen vilket lönar sig då hon kan reducera till 6-3 i sista matchminuten.

Flertalet tyckte att det var lite segt idag - tjejerna såg lite sega ut och det var tyst i hallen. HÄr får vi efterlysa lite mer hejaramsor till hemmamatchen nästa helg.